Zo kies je het juiste badkamermeubel voor jouw badkamer

Wanneer je een huis koopt of van plan bent om de badkamer in je huidige woning te renoveren, dan kan de zoektocht naar een geschikt badkamermeubel best wat werk met zich meebrengen.

Er zijn namelijk verschillende meubels en ze zijn er in alle soorten en maten. Daarnaast kunnen de prijzen flink variëren. Dus waar moet je precies beginnen?

Badkamermeubels
Een badkamermeubel is een onmisbaar onderdeel in de badkamer. Maar er zijn verschillende badkamermeubels en als je de juiste keuze maakt heb je lang niet alle soorten nodig.

Zo zijn er voor de wastafel verschillende onderkasten en bladen waar je uit kunt kiezen. De ruimte onder een wastafel wordt niet altijd optimaal gebruikt. Door middel van een onderkast kun je je spullen netjes uit het zicht opbergen.

Duurzame onder de douche

Veel spullen

Heb je veel spullen die je wilt opbergen, dan is een badkamerkast een aanrader. Er zijn hoge en halfhoge varianten, welke aan de muur bevestigd kunnen worden. Je kunt kiezen voor een dichte of juist een open kast, met lades of een deur. En het mooie is dat hij helemaal niet veel ruimte hoeft in te nemen. Dus ook geschikt voor een kleinere badkamer.

Weinig ruimte
Er zijn meubels die nog meer ruimte besparen, zoals een fonteinmeubel. Heb je een badkamer met een toilet, dan wil je wellicht wel een fonteinmeubel kopen. Dit meubel neemt niet veel plek in, maar je kunt er gemakkelijk wc-papier, handdoekjes of wasmiddel in kwijt.

Alles in één
Of ga je liever voor een complete badmeubel set, eventueel met een dubbele wasbak? Je kunt er veel verzorgingsproducten kwijt én je hebt ruimte voor meerdere gezinsleden om tegelijkertijd je tanden te poetsen. Dat scheelt je ruimte én tijd.

Badkamermeubel kopen

Wanneer je een badkamermeubel wilt kopen, dan moet je met een aantal belangrijke dingen rekening houden.

Ten eerste is het handig om de afmetingen in je badkamer op een rijtje te hebben, zodat je nieuwe meubel er perfect in past.

Kies een stijl die bij je past
Bedenk goed voor welke stijl je wilt gaan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

– Landelijk;
– Klassiek;
|- Industrieel, enzovoort.

Ook het materiaal van het gekozen meubel (marmer, keramiek, kunststof, enzovoort) speelt een grote rol in de keuze die je uiteindelijk maakt. Daarom is een moodboard vaak een goed idee.

Daarop kun je afbeeldingen, foto’s en knipsels verzamelen van kleuren, stijlen en meubels die jou aanspreken. Zeker wanneer je de badkamer samen met iemand gaat inrichten (bijvoorbeeld met je partner), is het fijn om zo jullie smaken met elkaar te vergelijken en een middenweg te vinden.

Oog voor detail

Zijn jullie er al uitgekomen samen? Dan is het tijd om in te gaan op de details. Heb je nagedacht over de uitvoering van de handgrepen?

Wil je bijvoorbeeld een beugelgreep, een opleggreep, semi-greeploos of helemaal geen greep? Smaken verschillen, daarom zijn er tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden.

Kleuren kiezen
Daarnaast is een wit meubel lang niet meer de norm en zijn de meeste meubels daarom in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Vergelijk de kleuren van de meubels met elkaar, zodat je zeker weet dat ze bij elkaar passen.

Bij een kleine badkamer zorgen donkere meubels ervoor dat de ruimte nog kleiner lijkt.

Het is daarom aan te raden om lichte en neutrale kleuren te gebruiken.

Ook omdat je op die kleuren over het algemeen minder snel uitgekeken raakt.

Houd het schoon

De badkamer kan vrij snel vies worden en daarom is het belangrijk om meubels te kiezen die gemakkelijk schoon gehouden kunnen worden.

Bij een hangend badkamermeubel ervaar je verschillende voordelen:

– Je kunt de vloer vrijhouden;
– Er kan er minder snel vocht onder komen;
– Het is beter schoon te houden;
– Je meubel gaat een stuk langer mee.

Extra luxe
Voor wie van luxe houdt, kunnen er allerlei extra opties gekozen. Een soft-close optie voorkomt dat er lawaai wordt gemaakt met deuren of lades. Een spiegel op de deur van je badkamermeubel is erg handig en de ingebouwde lichten in sommige meubels zorgen ervoor dat je nooit meer een haartje mist met scheren.

Less is more

Bedenk wel: less is more. De badkamer is een plek voor ontspanning en waar je even een moment voor jezelf kunt hebben wanneer je daar aan toe bent.

Dus een badkamer met veel meubels komt al snel rommelig en druk over. Dan kun je je er zelfs benauwd gaan voelen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hoe minder badkamermeubels, hoe rustiger je je er kunt voelen. Dat geldt zeker voor een kleine badkamer.

3D tool
Wist je dat veel websites een 3D tool aanbieden waarbij je alvast kunt kijken hoe bepaalde meubels er in jouw badkamer uit zullen zien? Je kunt daarbij aangeven hoe groot je badkamer is en waar de deuren en ramen zitten.

Op die manier krijg je een beter beeld van het totaalplaatje en kun je op basis daarvan nog het één en ander wijzigen in je bestelling.

Badkamermeubel bestellen

Heb je een keuze gemaakt en weet je zeker dat dit hét meubel voor jouw badkamer is? Dan is het tijd om de bestelling in gang te zetten.

Lees voordat je bestelt goed de voorwaarden door. Hoe lang zit er garantie op je aankoop? Kan deze bezorgd worden of wil je hem liever zelf afhalen in de winkel? En wanneer kan dat dan precies?

Praktische overwegingen

Heb je de recensies of klantbeoordelingen gelezen en lijkt het geen miskoop te zijn? En als je het badkamermeubel zelf gaat installeren, heb je dan vooraf alvast de montagehandleiding ingekeken? Wanneer je het niet ziet zitten om dit klusje zelf te klaren, kun je bij veel leveranciers gebruikmaken van een installatieservice. Het kost je extra geld, maar dan komt er iemand aan huis om jouw nieuwe badkamermeubel(s) te monteren en hoef je dit niet zelf te doen.

Vragen mag altijd
Dit zijn flink wat vragen die je jezelf kunt stellen voordat je overgaat op bestellen. Heb je toch nog andere vragen, schroom dan niet om contact op te nemen met de leverancier. Een badkamermeubel aanschaffen doe je niet dagelijks, dus het is verstandig om je goed voor te bereiden.